Viae mysticae / Mystisiä polkuja

Monet koruistani ovat syntyneet vetovoimasta elämän mystisen ja syvällisen puolen asioihin. Ammennan paljon esimerkiksi mytologioista, symboliikasta, fantasia- ja satumaailmasta sekä synkästä estetiikasta. Erityisesti käärmeet, öinen maailma, jumalatarolennot sekä taivaankappaleet ovat kiehtovimpia aiheita ja korujeni tarinoiden keskiössä. Avaruus, taivaankappaleet ja niiden voima kiehtoo, pysäyttää ja tekee nöyräksi. Taivaankappaleiden liikkeisiin liittyy paljon mystiikkaa ja uskomuksia. Varsinkin suomalaisten elämänrytmi on vahvasti linkittynyt muun muassa kuun vaiheiden, vuoden kierron ja vuodenaikojen ympärille. Näiden eri ilmiöiden tulkinta on minulle tärkeää ja koen, että pääsen lähemmäs elämän mysteerejä ja omaa sisintäni niitä tutkiessani ja tulkitessani.

Lilith

Lilith

Lilith on babylonialaisessa ja juutalaisessa mytologiassa Jumalan luoma ensimmäinen nainen, joka ei taipunut Aatamin varjoon ja hänet karkotettiin Eedenistä tottelemattomuuden vuoksi. Lilith on yön demoni, joka yhdistetään sekä seksuaaliseen vapautumiseen, että naisten itsenäisyyteen ja vapauteen.

Syys-Matti

Syys-Matti

Artesaaniopintojen päättötyö. Syysmatti viittaa vanhan kansan vuodenkierron ajankohtaan 21.9., jolloin käärmeet hakeutuivat horrostamaan. 13 spinelliä symboloivat metamorfoosia ja jonkin päättymistä tai kuolemaa. Tätä sanomaa korostaa myös liikkuva käärmespiraali, jonka vastapäivään suuntaava liike viittaa lisäksi ihmisen tiedostamattomaan puoleen ja alitajuntaan. Tämä koru on täynnä tummansävyistä symboliikkaa ja maagista latausta.

(onyksi, spinellit ja sterlinghopea)

Lovi / Sormus

Lovi

Suomalaisen mytologian mukainen yliluonnollinen paikka kuolleiden valtakunnan eli Vainajalan ja todellisuuden välissä. “Loviin lankeaminen” kuvaa matkaa Vainajalaan tai shamaanin matkaa transsitilassa tuonpuoleiseen.

Jäärouva

Jäärouva on saanut inspiraation sekä H.C.Andersenin, että Tove Janssonin kylmistä ja kauniista jäisen Pohjolan jääkuningattarista.

(kuutiolliset zirconiat ja sterlinghopea)

Päivätär

Päivätär

Päivätär on suomalaisen muinaisuskon auringon jumalatar.

(sitriini ja sterlinghopea)

Lorem / Sormus

Lorem

Hämähäkit edustavat luovuutta ja sen kahdeksan jalkaa luovuuden rajattomia mahdollisuuksia.

(kuukivi, kutiollinen zirconia ja sterlinghopea)


Renovamen / Sormus

Renovamen

Käärme on vahva uudistumisen ja muutoksen symboli.

(kuukivi, kutiolliset zirconiat ja sterlinghopea)

Intuitio

Intuitio

Yöperhonen symboloi intuitiota ja kehottaa sen kuuntelemiseen muutoksen keskellä.

(onyksi ja styerlinghopea)

Successus

Prosperitas

Scarabi eli kuoriainen sekä vihreä aventuriini symboloivat onnea, vaurautta ja menestystä. Scarabia on käytetty onnenamulettina ja suojana kuolemaa vastaan aina muinaisen Egyptin ajoista lähtien.

(aventuriini ja sterlinghopea)

Successus
Kärmes

Kärmes

(hierretty kuutiollinen zirkonia ja sterlinghopea)

Jäkälä

Jäkälä

Kaunis ja kiehtova pohjoisen luonnon ihme. Tämä korusarja on syntynyt rakkaudesta pohjoiseen luontoon ja sen pieniin yksityiskohtiin. Settiin kuuluu riipus sekä eripariset koukkukorvakorut kolmiolukkokiinnityksillä.

(Sterlinghopea)