Korujen hoito-ohje

Rakastan hopean luonnollista sävyä, joten Atelier Hankin koruja ei ole pinnoitettu keinotekoisen kiillon saamiseksi. Hopea tummuu reagoidessaan hapen kanssa ja tämä muutos on luonnollinen korun ikääntyessä. Koruja kannattaa pestä säännöllisesti miedolla saippualla tai astianpesuaineella sekä pehmeällä harjalla ja kuivata pehmeällä liinalla. Kiiltoa voidaan palauttaa hopeankiillotusaineilla, mutta paras tulos saadaan ammattitaitoisen sepän käsittelyssä. Muista, että kiillotusaineet voivat vaurioittaa joitain korukiviä, varsinkin helmet ovat hyvin herkkiä vaurioille eikä helmikoruja tulisi käsitellä kiillotusaineilla.

Hopeakorujen kunnossa pysymistä voi omilla toimillaan edistää. On erittäin suositeltavaa välttää korujen joutumista kosketuksiin erilaisten kemikaalien, kuten voiteiden, hiustuotteiden ja hajuvesien kanssa tummumisen estämiseksi. Korut kannattaa siis pukea päälle aina viimeiseksi. Varsinkin helmikorujen kanssa tämä on erityisen tärkeä muistaa, koska helmi on erittäin herkkä kemikaaleille. Hopean tummumista voidaan estää myös säilyttämällä koruja ilmatiiviissä muovipussissa silloin, kun ne eivät ole käytössä. Hopeakoruja ei suositella pidettäväksi uimisen ja auringonoton aikana. Korujen käyttöä on syytä välttää myös esimerkiksi koti- ja puutarhatöissä korun naarmuuntumisen ja muun vahingoittumisen estämiseksi. Korujen säilyttäminen erillään toisistaan estää korujen naarmuuntumisen.

Mustaksi patinoidut korut menettävät patinaansa käytöstä riippuen, jolloin myös korun ilme muuttuu. Etenkin patinoidut sormukset muuttuvat kauniin monivivahteisiksi, koska sormessa koru on erityisen altis hankaukselle ja muille ulkopuolisille kontakteille. Patina on mahdollista palauttaa ammattilaisen käsissä. Patinoituja koruja tulisi pestä mahdollisimman harvoin ja erityisen hellävaraisesti hankausta välttäen patinan säilyttämiseksi. Kiillotusaineita ei saa käyttää patinoitujen korujen huollossa patinan säilyttämiseksi.

Otathan yhteyttä, jos omat Atelier Hankin korusi kaipaavat huoltoa!