Vastuullisuus

Ekologisesti kestävä ja vastuullinen toiminta on minulle hyvin tärkeää, ja siksi suosinkin korujen materiaaleista ja tuotannosta aina pakkausmateriaaleihin asti mahdollisimman ekologisia ratkaisuja. Korurasiani ja postituspakkaukseni ovat ympäristöystävällisiä, Westpackin ECO-rasioita. Korurasoiden sisällä olevat tuotekuvauslappuset on painettu kierrätyspaperille ja käyttämäni silkkipaperi on myös Westpackin ECO-tuoteperheestä.

Korut olen korvakorujen taustoja, ketjuja ja lukkoja lukuun ottamatta valmistanut käsityönä kierrätetystä hopeasta. Hopea on ostettu ruotsalaiselta NSG:ltä, jonka myymät jalometallit on kaikki kierrätetty metalliromuista eettisesti ja kestävästi. Käyttäisin mielelläni suomalaista hopeantuottajaa, mutta en ole löytänyt tahoa, jolta saisi 100% kierrätettyä hopeaa. Käytän myös omasta valmistuksesta ylijäänyttä hopeaa sulattamalla ne uudelleen. Koska käytän kierrätettyä hopeaa, ei toimintaan liity kaivostoiminnasta aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Käyttämäni hopea on sterlinghopeaa eli seosta, jonka hopeapitoisuus on 92,5%, loput on kuparia. Tämä on yleisin koruissa käytetty pitoisuus, koska hopean sävy, muokattavuus ja kestävyys ovat optimaaliset.

Jalometallikoru on pitkäikäinen, koska materiaali sinänsä ei muutu käyttökelvottomaksi koskaan. Korun voi joko korjata tai ainakin sulattaa ja jalostaa uusiokäyttöön. Esimerkiksi rikkoutuneet tai irronneet lenkit ja tapit voi usein juottaa takaisin tai korvata uusilla. Hopeakorut luonnollisesti kuluvat käytössä ja joskus voi tapahtua jotain poikkeuksellista, minkä seurauksena koru vaurioituu pahemminkin. Atelier Hankin korut ovat pääsääntöisesti huollettavissa ja korjattavissa, joten rohkaisen ottamaan yhteyttä myös kyseisissä tilanteissa, jotta koru saadaan takaisin loistoonsa.

Olen hankkinut koru- ja jalokivet suomalaisilta, luotettavilta jälleenmyyjiltä, mutta valitettavasti kivien alkuperästä ei aina siltikään ole varmuutta. Joskus saan käsiini kierrätettyjä koru- ja jalokiviä. Käyttämieni laavakivien hankinta ei kuormita ympäristöä kaivostoiminnan tavoin, koska kiviesiintymät sijaitsevat maan pinnalla ja laavakiveä esiintyy maailmalla runsaasti. Monet käyttämäni korukivet ovat synteettisiä.

Ylipäätään pienyrittäjyyden ja käsityön tukeminen on halpaan ja kertakäyttöiseen massatuotantoon nähden eettinen valinta. Suomalaisen yksinyrittäjänaisen toimintaa tukemalla tuet työtä Suomessa ja eettiset työolosuhteet kuin myös sujuva kontaktointi tekijään ovat taattuja.

Haluan olla toiminnassani mahdollisimman läpinäkyvä, joten kerron mielelläni valmistusprosesseista ja käyttämistäni materiaaleista.